Начало FrogNews Адв. Николай Хаджигенов: Трябва да се изчисти ”гешевщината”
0

Адв. Николай Хаджигенов: Трябва да се изчисти ”гешевщината”

0

адв. Николай Хаджигенов

Протестите няма да приключат с оставката на премиера Борисов. Обществената енергия ще се насочи към съдебните палати в страната с цел оставката на главния прокурор Иван Гешев. Има нужда от промяна в системата, за да се изчисти “гешевщината”.

Това заяви пред bTV адв. Николай Хаджигенов от “Отровното трио”.

Бухалката Гешев е в ръката на човек в Министерския съвет. Това е причината за искането за оставка на целия кабинет, посочи още Хаджигенов.

“Идеята, че ГЕРБ ще продължи да управлява, а Бойко ще цъка есемеси от Банкя е неприемлива за протеста. След това ще преместим протеста, ако трябва, вътре в Съдебната палата. Ако не ни допуснат вътре, ще стоим отвън и ще чакам да видя как ще влезе Гешев. Ако трябва, на всички съдебни палати ще затворим входовете – Гешев ще трябва да се премести в някоя джипка“, заяви Хаджигенов.

По думите на юриста и гражданския активист, който е един от организаторите на демонстрациите, абсолютно очевидно е чия е фигурата на главния прокурор.

“Както Цацаров бранеше Пеевски на всяка цена, Гешев прави същото. Очевидно е на кого е главният прокурор – не е на правосъдието, по мое мнение е на Пеевски и на Доган, но по-скоро на Пеевски, тъй като Пеевски овладя всички силови структури“, посочи Хаджигенов.

“Протестът подава сигнал към политиците, дори и към тези извън парламента, че това трябва да спре, че трябва да се направят промени. Иначе ще сменим единия диктатор с друг, това не е идеята“, обясни адв. Хаджигенов.

Четири кръстовища ще бъдат затворени в Пловдив довечера, съобщи юристът и допълни, че блокадите ще останат, докато не падне правителството.

“Всеки трябва да плати цената на свободата – разбирам, че искаме с 2 клика на мишката да го направим, не става – опитахме го. Започваме да пречим ефективно!“, отсече адв. Хаджигенов.

Източник: FrogNews

Сподели: