Начало FrogNews БСП внася подписка. Иска свикване на извънредно заседание в НС
0

БСП внася подписка. Иска свикване на извънредно заседание в НС

0

Свикване на извънредно парламентарно заседание искат от БСП. Днес левицата внася подписи за провеждането на заседание в НС в понеделник.

Предложенията е да се заложат две точки в дневния ред – да се вземе решение, с което НС да задължи правителството да внесе актуализация на бюджета в 7-дневен срок. Левицата заяви искането си за подобно гласуване още в началото на седмицата.

Опозицията настоява чрез актуализацията на бюджета да се гарантира въвеждането на машинно гласуване. Освен това се настоява и за прогнози за икономическото състояние на страната през есента и зимата.

Втората предложена точка е премиерът Борисов и министърът на вътрешните работи да бъдат изслушани във връзка с насилието над журналисти и граждани по време на вчерашната конференция на управляващите в София Тех Парк.

ФрогНюз припомня, че върху няколко лица бе упражнена брутална агресия. Нападнати бяха журналистите от “Свободна Европа” Полина Паунова и Генка Шикерова. Бити бяха и представители на протестиращите срещу правителството.

“Харченето на пари извън парламента и насилието над журналисти са емблема на ГЕРБ и премиерът еднолично разпределя средствата за оцеляване и партийни нужди. Цензурите и бухалката за всеки свободен човек не за първи път се пускат в действие“, изтъкна Корнелия Нинова.

Източник: FrogNews

Сподели: