Начало FrogNews Окончателно: Пуснаха ЛиЛана под домашен арест
0

Окончателно: Пуснаха ЛиЛана под домашен арест

0

Пуснаха Лиляна Деянова – Лилана под домашен арест. Решението за по-леката мярка бе взето по време на заседание на Апелативният специализиран съд, което се проведе днес. Решението за изменение наложената мярка е окончателно.

Новината за пускането под домашен арест на певицата идва след съдебна битка, продължила няколко месеца. ЛиЛана бе обвинена в злоупотреба с европейски пари, като единствено за нея съдът отказа по-лека мярка “домашен арест”. Мотивът на специализирания съд отпреди около седмица бе, че ЛиЛана може да извърши друго престъпление.

Пред журналисти обвиняемата каза, че ще води дело срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург и вече е започнала процедурата. Вчера до медиите бе разпратен и звуков файл с глласа на Деянова, в който певицата се оплака от условията в ареста.

ЛиЛана е обвинена за участие в организирана престъпна група заедно с брат си Александър Деянов – Скилър и Мартин Димитров. Според прокуратурата те са направили опит да източат европейски фондове по програма “Иновации и конкурентноспособност”.

Александър Деянов беше пуснат под гаранция от 50 хил. лв. Той отказа да ги плати в знак на протест, но прокуратурата така и не посмя да го задържи.

Източник: FrogNews

Сподели: