Начало FrogNews Президентът на Радио Свободна Европа се възмути от насилието над журналисти
0

Президентът на Радио Свободна Европа се възмути от насилието над журналисти

0

Президентът на Радио Свободна Европа остро осъди агресията срещу двама журналисти от екипа на българския клон на медията.

Реакцията идва само ден, след като Полина Паунова и Генка Шикерова станаха обект на насилие, докато се опитват да отразят конференцията на ГЕРБ в София Тех Парк.

“РСЕ/РС е възмутено от агресията срещу нашите двама репортери, които си вършеха работата и отразяваха политическо събитие. Инцидентът трябва незабавно да бъде разследван от властите, а на извършителите трябва да бъде потърсена отговорност”, заявява изпълняващата длъжността президент на РСЕ/РС Дейзи Синделар.

Реакция имаше и от международната организация “Репортери без граници”, които настояха властите да разследват слуая.

Още вчера от партия ГЕРБ се разграничиха от провокаторите. Нарекоха ги платени и категорично заявиха, че нямат нищо общо с фирмата, наета да охранява събитието. Присъстващата на място охрана обаче не се намеси, а за липсата на реакция коментар няма нито от страна на ГЕРБ, нито от страна на ръководството на София Тех Парк.

“Освен това, българските власти на най-високо равнище трябва публично да осъдят този и всеки друг случай на насилие или друг натиск срещу журналисти, за да могат те да вършат своята работа безопасно и без страх”, заявява още Дейзи Синделар.

Източник: FrogNews

Сподели: