Начало FrogNews Венци Мицов: Протестиращите вече не искат да чуват ”Тук не ви е мястото”
0

Венци Мицов: Протестиращите вече не искат да чуват ”Тук не ви е мястото”

0

Може да се каже, че поантата на нашия живот в нашата родина е “Тук не ви е мястото”. Именно с това внушение бяха изгонени милиони млади хора от България, а сега това младо поколение иска да покаже, че няма да се примири с подобна унизителна ситуация, коментира пред Радио София журналистът и общественик Венци Мицов.

Ако съпоставим сегашните протести с тези през 2013 година, около скандала с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, забелязваме, че и сега и тогава не се вижда ясен политически субект. И в двата случая няма монолитно, партийно стоене зад протестите, смята Мицов.

При сегашните протести се забелязва обединение на различни субекти – от такива с крайнолеви идеи, до точно противоположните – хора с крайнодесни убеждения. Протестите през 2020 година се характеризират с това, че в тях участват млади хора, необременени от партийни доктрини и скучно говорене по основни обществени теми.

А днешните млади са далеч по-прагматични, те са готови да се хванат заедно и да оправят нещо конкретно. Затова и протестът дава надежда, че те не са наследили тази черта на по-старото поколение да се карат за всяко нещо, дори за поправянето на един уличен тротоар, обясни той.

По повод очертаващите се промени в политическата картина в страната, Венци Мицов бе категоричен, че не храни големи надежди. Той се опасява, че следващият парламент много трудно ще състави правителство или няма да успее да го направи. Много от политическите сили нямат конкретна програма или тя се променя непрекъснато.

Източник: FrogNews

Сподели: