Начало FrogNews ”Репортери без граници” осъди нападението над Полина Паунова. Иска разследване
0

”Репортери без граници” осъди нападението над Полина Паунова. Иска разследване

0

Международната организация “Репортери без граници” (RSF) излезе с позиция за нападението над журналиста от “Свободна Европа” Полина Паунова. В профила си в Twitter от RSF осъдиха агресивното поведение и призоваха властите да започнат разследване по случая.

ФрогНюз припомня, че Паунова бе нападната вчера по време на националната конференция на партия ГЕРБ, която се проведе в София Тех Парк. На събитието присъстваха членове от цялата страна. Стигна се и до ексцесии. Бити бяха представители както на протестиращите, така и на медиите. От ГЕРБ се разграничиха от провокаторите.

Базираната в Париж организация призова българските власти да разследват случая и да установят извършителите. Столичната полиция вече разпита Паунова, но все още няма официална информация за задържани заподозрени. Днес се появиха и първи снимки в онлайн пространството, на които ясно се вижда лицето на нападателя над журналиста.

“Репортери без граници” напомнят също и факта, че Паунова бе нападната само ден след позицията на прокуратурата, според която “Свободна Европа” нарушава журналистическите принципи и обективността.

В публикацията си в Twitter RSF са направили и директна препратка към профила на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа.

Източник: FrogNews

Сподели: