Начало FrogNews Готвят провокация срещу майките от ”Системата ни убива” на блокадата пред СУ
0

Готвят провокация срещу майките от ”Системата ни убива” на блокадата пред СУ

0

Сигнал за готвена провокация на протеста довечера пристигна във FrogNews. В района на Докторската градина около Софийския университет е бил забелязан бус от който са слезли голям брой мургави мъже. Бусът е бил придружен от полицейска кола. Хора в парка ясно са чули разговор как на демонстрациите довечера се готви провокация и агресия срещу палатките на майките на деца с увреждания от ”Системата ни убива”.

Мъжете слезли от буса все още са в парка, около университета и района на ул. „Шипка“ край Софийския университет, научи още FrogNews. Видът им и нескритите намерения са притеснили изключително моного другите хора в парка, които сигнализираха медията ни.

Припомняме, че една от протестните блокади се намира именно в района на висшето учебно заведение. Движението на булеварда е спряно от Алма матер до Орлов мост заради буса на майките от „Системата ни убива“ и палатковия лагер, станал известен като „Орлов град“.

Това е поредният сигнал за евентуална готвена провокация. Вчера бе предотвратена такава на Орлов мост, след като протестиращите там забелязаха ултраси, които се готвят да проявта агресия. Опитът бе спрян след сигнализиране до охраняващите наоколо полицаи.

След изключително високото напрежение вчера в района на София Тех Парк, където се проведе националната конференция на ГЕРБ и бездействието на полицията и охраната там, хората в района са силно притеснени от възможно агресии срещу майките и хората, които ги подкрепят.

Източник: FrogNews

Сподели: