Начало FrogNews БОЕЦ: Днес или най-късно в понеделник Борисов ще подаде оставка
0

БОЕЦ: Днес или най-късно в понеделник Борисов ще подаде оставка

0

Днес или най-късно в понеделник Борисов ще подаде оставка. До тук добре, гражданите печелим тази първа битка. Какво следва обаче? Следва въртележката с мандатите и вариантите са няколко. Това написа в своя фейсбук профил Георги Георгиев от БОЕЦ.

Той представя и следните варианти:

„Първи вариант – Радев връчва нов мандат на ГЕРБ (длъжен е по Конституция) и те предлагат и си гласуват с патриотите нов кабинет с друг премиер. Това е класическа подмяна. Няма да го позволим и приемем.

Втори вариант – Радев връчва мандат на ГЕРБ, те се отказват след това връчва на БСП и те се отказват и накрая връчва на ОП и те съставят „експертен” кабинет с подкрепата на ГЕРБ. Това е мечтата на Доган, Пеевски и ДПС от години. Няма да го позволим и приемем.

Трети вариант – Радев връчва трита мандата, никой не съставя правителство и президента съставя служебен кабинет. И това вече сме го виждали и знаем до какво води.

Единственият вариант, който БОЕЦ можем да приемем е – оставка на Буда, извънредни избори и Граждански служебен кабинет, който Радев да назначи и който да има една цел – свободни и честни избори. БОЕЦ не се борим за властта и ние няма да участваме в този кабинет, но искрено вярваме, че има честни и независими хора, които да поемат тази отговорност!“, пише още той

Източник: FrogNews

Сподели: