Начало FrogNews Новаков за агресията към журналисти на форума на ГЕРБ: Ако бях там това нямаше да се случи
0

Новаков за агресията към журналисти на форума на ГЕРБ: Ако бях там това нямаше да се случи

0

Не бях организатор, участвах като говорител на сцената. Съжалявам за случилото се с журналистите и съжалявам, че не съм бил там, защото това нямаше да се случи.

Това заяви пред бТВ евродепутатът Андрей Новаков в отговор на вчерашното напрежение по време на националната конференция на партия ГЕРБ в София.

Не познавам охраната от “София Тех Парк” и е немислимо да е издадено нареждане да се блъскат жени. Очевидно тези хора не са част от организацията. Потестиращи също минаваха и очевидно не са взети достатъчно мерки. Със сигурност не може да се говори за умисъл.

Новаков заяви, че събитието от вчера е форум, който всяка друга партия има право да организира. По думите му ГЕРБ не е охранителна фирма, партията е наела място, платила е за наема, като в цената е включена и охрана.

Евродепутатът отново обясни, че не знае какви инструкции е следвала охраната и разграничи партията от действията на охранителите. Според него случилото се вчера е смущаващо и не е обичайна атмосфера на партийно събитие.

“Надявам се полицията да си свърши работата и да видим кои са тези хора. Не ги разпознавам, почти сигурно не са част от младежката организация. Такава глупост и безотговорно поведение не е професионално да се вменява на цялата партия”, категоричен беше той.

Според него от думите на премиера Бойко Борисов вчера е станало ясно, че той не е вкопчен във властта.

“Това, което най-много му тежи е полиция и охранители да делят българи от българи. Без значение кои са повече или по-малко. За него е еднакво важно хората да получат внимание и да бъдат чути. Всички разумни доводи и критики ще бъдат чути”, допълни Новаков.

По думите му протестите у нас отекват в Европа, но изтъкна, че демонстрации има в Израел, Германия, Великобритания и Белгия.

Източник: FrogNews

Сподели: