Начало FrogNews ГЕРБ се разграничи от провокаторите край София Тех Парк. Нарече ги ”платени”
0

ГЕРБ се разграничи от провокаторите край София Тех Парк. Нарече ги ”платени”

0

ГЕРБ излезе с официална позиция по повод агресията в района на София Тех Парк. От управляващата партия се разграничиха от провокаторите, като ги нарекоха „платени“. Не е ясно обаче от къде ГЕРБ разполага с подобна информация.

Ето и цялата позиция:

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията, която се проведе днес, 5 август 2020 г. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия. За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани.

Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти.

Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност.

ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“.

ФрогНюз припомня, че по-рано днес, по време на националната конференция на ГЕРБ възникна напрежение между протестиращите граждани и подръжници на управляващите. Пострадаха и журналисти от „Свободна Европа“.

Източник: FrogNews

Сподели: