Начало FrogNews Симпатизанти на ГЕРБ нападат и бият хора снимащи с телефон или с плакати /видео/
0

Симпатизанти на ГЕРБ нападат и бият хора снимащи с телефон или с плакати /видео/

0

Пред София Тех Парк няколко души са нападнати от група симпатизанти на ГЕРБ само защото са снимали влизащите на Националната конференция на партията. Един от пострадалите е с разкъсани дрехи и е получил множество удари по главата. Полицията е наблюдавала случващото се безучастно.

На инцидента са станали свиделите множество хора, както и на бездействието на полицията. След бурна реакция на свидетелите на побоя полицаите са решили да вземат личните карти на агресивните симпатизанти на ГЕРБ.

Трима от тях са очевидно много млади момчета.

.

Ето какво разказа пред Фрог потъпревшия: Симпатизантите на ГЕРБ са били в потока от хора, които влизат на конференцията и се редят да получат заветния стикер на партията, който гарантира пропускане до мястото на събитието.

Момчето което е нападнато от тях е снимало с телефона си наред с много други хора и журналисти. Няколко човека на ГЕРБ са се насочили към него, опитали са да вземат телефона му и да го счупят. Последвали са удари по главата, дърпане и блъскане. В резултат на агресията момчето е с разкъсана дреха.

.

Кордонът от униформени, които са на мястото не са реагирали по абсолютно никакъв начин на агресията. След инцидента хората отвън скандират „Мутрите вън“.

.

Много от събралите се коментират вида на охраняващите събитието униформени. Не един твърди, че яките момчета са от редиците на „Делта Гард“

.

В социалните мрежи се появиха и много други видеа на които се вижда агресията и побоя, който получават мирно протестиращи граждани или дошли да отразяват събитието журналисти.

Източник: FrogNews

Сподели: