Начало FrogNews ДНСК чакали документацията за мащабния строеж в ловно стопанство ”Искър”
0

ДНСК чакали документацията за мащабния строеж в ловно стопанство ”Искър”

0

Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на строеж на територията на Държавно ловно стопанство Искър. На обекта не е имало никой и са поискани за проверка строителните книжа. От направения оглед е установено, че изпълнявания строеж е изцяло от компетентността на общинската администрация.

Това обявиха от ДНСК, без да посочват каква е причината да бъде направена проверката.

Припомняме, че след разследване и снимане с дрон стана ясно, че на територията на ловното стопанство се изгражда огромен хотелски комплекс, въпреки, че в такива територии строителството е забранено. За случая разказа съпредседателят на „Зелено движение“ Владислав Панев. По думите му обектът е свързан с Румен Гайтански – Вълка. Какви са разкритията за нередности, които са напарвени, както и видео от обекта, може да видите ТУК.

Ето и какво съобщават от ДНСК, които са решили да отидат да видят същия обект:

„На 05.08.2020 г. от органите на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) бе извършена проверка на реализирано строителство, намиращо се в обхвата на Държавно ловно стопанство Искър, на брега на язовир Искър. В момента на проверката не са констатирани строително-монтажни дейности, както и присъствие на  участници в строителството. Не са представени строителни книжа относими към строежа.

Направени са предписания до възложителя, в лицето на Директора на държавното ловно стопанство в срок до 07.08.2020 г., да представят в ЦУ на ДНСК всички налични строителни книжа и документи.“

Снимка: ДНСК

.

Източник: FrogNews

Сподели: