Начало FrogNews Само във Фрог: Човек от барикадата край Ст. Загора получил полицейска заплаха за разправа
0

Само във Фрог: Човек от барикадата край Ст. Загора получил полицейска заплаха за разправа

0

На село Загоре до Лукойл полицаи отбиват движението. Незнайно защо полицеският пост не пропуска автомобилите до Стара Загора. Ние от барикадата им позволяваме да минат, а полицаите ги връщат. Така им било наредено. Полицейска им работа!

Това  каза за Фрог нюз от барикадата  автоинструкторът Митко Трайков, който един от участниците, барикадирали се на пътя Стара Загора – Хасково. По-рано Трайков е получил закана от един от полицаите, че като останат на власт ще се разпрпавят с него и ще бъде репресиран.

В момента полицията продължава да връща колите. Получава се ситуация, в която барикадата дава, полицията забранява, обясни още автоинструктурът от групата на Иво Кръстев.

Поредно  денонощие полицията и протестиращите са под открито небе в импровизирания палатков лагер на пътя Стара Загора-Хасково. Той се появи след като в петък вечерта протестиращи се опитаха да блокират магистрала „Тракия“, но полицията ги спря.

Тогава обявиха гражданско неподчинение, тръгнаха към магистралата, но бяха спрени край летище Стара Загора. Мотивът на полицията е, че блокадата е опасна както за тях, така и за тези, които пътуват.

От вчера е ясно, че всъщност протестиращите не желаят да блокират магистрала „Тракия“, а тяхното желание е да минат през Детелината, да направят кръгче обратно и да се върнат в Стара Загора. Полицията обаче твърди, че призивите във Фейсбук са за блокада и по тази причина отказва да пусне протестиращите.

Източник: FrogNews

Сподели: