Начало FrogNews Ген. Атанас Атаносв: Притеснително е, че хора от ”Делта гард” се намират между полицаите
0

Ген. Атанас Атаносв: Притеснително е, че хора от ”Делта гард” се намират между полицаите

0

ген. Атанас Атанасов

Излязоха снимки на хора, които работят в частната охранителна фирма “Делта гард”, много близка до властта. В много от случаите нейни служители се използват меко казано не по предназначение. Физиономии от тази фирма ги виждаме сред полицаите. Притеснително е, че хора, които обслужват аферата “Осемте джуджета” се намират и някъде между полицаите.

Това заяви пред bTV ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ по повод появилите се в социалните мрежи снимки, на които се виждат вплетени с цветовете на българското знаме черепи, бродирани върху униформите на полицаи.

По думите на Атанасов от години се говори, че в системата на Министерството на вътрешните работи има преливане от държавното в частното и обратното.

„Известна е легендата, че в началото на кариерата си Младен МАринов е виждан около охраната на Мето Илиенски. Някой трябваше да го провери, не аз, разбира се“, посочи още ген. Атанасов.

Той бе категоричен – за определени касти в България законите не важат. Като пример той посочи факта, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган живее в имението край парк „Росенец“, въпреки че обектът не разполага с Акт 16. Иначе казано – не би трябвало да е въведен в експлоатация.

„Хората излязоха на улицата, протестират и искат много прости неща. Основното от тях е, че искат предсрочни избори“, коментира още Атанасов.

Източник: FrogNews

Сподели: