Начало FrogNews Пенка Георгиева: Деница Сачева не се държи като социален министър
0

Пенка Георгиева: Деница Сачева не се държи като социален министър

0

Поведението и отношението на Сачева не отговорят на профила ѝ на социален министър. Хората с увреждания не са доволни от начина на разпределение на парите, отпуснати за тях през годините, защото това се случва неправилно, липсва прозрачност и отговорност към всеки един човек.

Това каза пред БНР Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации „Заедно с теб“. От организацията поискаха оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Не чува гласа на редовите хора с увреждания, посочи тя.

По думите на Георгиева на мястото на Деница Сачева трябва да застане човек с увреждания, който реално ще разбира проблемите.

Изненада ни липсата на желание за диалог. Не можеш да размахваш назидателно пръст към майки на деца с увреждания. Щом те са на улицата, ти като министър си длъжен да разбереш какъв е проблемът и да предложиш как да го решиш, заяви тя.

Според нея министър Деница Сачева използва национално представени организации на хора с увреждания, за да потвърждават нейните тези.

Когато се изправяш срещу майки на деца с увреждания, проявяваш агресия и надменност, а не ги поканиш на диалог, значи има нещо, което не е не наред. Явно министърът има самочувствие, подкрепено от политическа сила, за да се изправи срещу тези майки, смята Георгиева.

Източник: FrogNews

Сподели: