Начало FrogNews МС одобрява новите разходи в бюджета онлайн малко преди Националната конференция на ГЕРБ
0

МС одобрява новите разходи в бюджета онлайн малко преди Националната конференция на ГЕРБ

0

Малко преди свиканата утре Национална конференция на ГЕРБ министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет (МС) ще проведат чрез видеоконферентна връзка редовно правителствено заседание. Министрите се събират в 10.00 часа, а структурите на ГЕРБ от цялата страна се събират в 12.00 часа. От правителствената пресслужба не съобщават какво налага заседанието да се проведе неприсъствено в МС.

Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката за 2020 г. и ще предложи на Народното събрание за ратифициране на Доброволното споразумение за гаранция съгласно чл. 11 от Регламент (ЕС) 2020/672 на Съвета SURE – европейски инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19, между ЕК и България, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министрите ще одобрят предложения за промени в законите за електронната търговия и за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети, както и в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от Държавното обществено осигуряване от 2015 г.

Очаква се кабинетът да приеме План за изпълнение на Националната стратегия за младежта (2010 – 2020) за 2020 г. и да направи промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Малко след заседанието, в  12 часа, започва Национална конференция на ПП ГЕРБ. Според информация на бТВ на нея премиерът Бойко Борисов ще коментира както изтеклите записи и снимки, свързвани с него, така и протестите и блокадите на ключови кръстовища в страната.

Източник: FrogNews

Сподели: