Начало FrogNews Силен взрив в Бейрут. Разрушени са много сгради, жертвите са десетки /видео/
0

Силен взрив в Бейрут. Разрушени са много сгради, жертвите са десетки /видео/

0

Силна екзплозия разтърси ливанската столица Бейрут. Взривът е станал около 18:20 ч. българско време, като засега няма данни за причината. Информационните агенции съобщиха за десетки ранени и много разрушения – изпотрошени прозорци, рухнали стени на сгради. Взривът е в района на пристанището.

На видео в социалните мрежи се вижда как взривът отнася за цели жилищни блокове.

Огромни гъсти кълба дим да се издигат и да се стелят над града.

LBCI Lebanon News твърди, че преди експлозията е имало пожар в склад за фойерверки. Но, с оглед на горомните щети и помитането на почти цял квартал, по-скоро не става дума за фойерверки, а за склад с муниции.

Според вестник Daily Star, цитиран от Сега експлозиите са били две – една в пристанището и една близо до дома на покойния ливански президент Рафик Харири, който бе убит преди 15 години от атака с кола-бомба на иранския клон на „Хизбула“. Взривът става в навечерието на произнасянето на присъдата на трибунала на ООН срещу четиримата заловени атентатори срещу Харири.

Местна журналистка се включи по телевизия „Ал Джазира“ и разказа за ужаса в града в момента, за това, че има много ранени и жертви. Сама тя е ранена от стъкла, а къщата й е била буквално отнесена от взрива.

Източник: FrogNews

Сподели: