Начало FrogNews Пети ден блокада на пътя Стара Загора – Хасково
0

Пети ден блокада на пътя Стара Загора – Хасково

0

Пети ден протестната блокада стои на пътя Стара Загора – Хасково. Към този момент на място са около 15 протестиращи. Вчера с демонстрантите, опънали палатки на шосето, се срещна кмета на града. С това той се превърна в първия “парламентьор”, отишъл да разговаря с недоволните граждани.

Вчера градоначалникът Живко Тодоров предложи на протестиращите да проведат автошествието си през детелината на АМ “Тракия”, но под условие, че обещаят да не блокират магистралата. До края на деня се очаква гражданите да излязат с официално становище дали ще входират подобно искане до община Стара Загора.

“Продължаваме да задаваме въпроса защо сме блокирани. От петък се опитваме да преговаряме с отговорните органи. Целта ни беше и е една – автошествие през детелината на магистрала “Тракия”, заяви пред БНР една от протестиращите Искра Михайлова.

В крайна сметка протестиращите излязоха с отворено писмо, като според тях желанието им да преминат по републикански път е тяхно конституционно право и нямат нужда от специално разрешително.

Те настояват кмета Живко Тодоров да изтегли органите на реда, които стоят на пътя между Стара Загора и Хасково.

Източник: FrogNews

Сподели: