Начало FrogNews СДВР: Задържана е жена, използвала вербална агресия срещу протестиращите
0

СДВР: Задържана е жена, използвала вербална агресия срещу протестиращите

0

Задържана е била жена-провокатор, употребила вербална агресия срещу протестиращите в палатковата блокада на Орлов мост. Това стана ясно от днешния брифинг на Столичната дирекция на вътрешните работи. Арестуваната жена е употребила и алкохол.

Вчера се проведе 26-тата поредна вечер на антиправителствени протести в столицата. От няколко дни те прераснаха и в блокада на кръстовища. Снощи демонстрациите преминаха спокойно. По данни на полицията обаче те са били проведени без уведомление в Столичната община.

Известно напрежение по време на снощните протести имаше в минутите след 21 ч., когато протестиращите освиркаха екип на Нова телевизия. Наложи се журналистите да бъдат изведени от властите.

Остава постоянен броят на опънатите в сърцето на столицата палатки. Три ключови кръстовищ са блокирани. Протестни лагери има на Орлов мост, пред Министерския съвет и на кръстовището до Софийския университет. Пренощувалите на Орлов мост хора са 25-30 души, пред СУ са около 20, а в палатковия лагер пред МС – 6.

Според полицията бусът на майки на деца с увреждания от „Системата ни убива“, който е блокиран от полицията вече 4-ти ден, не е спиран да напусне кръстовището.

„Той може да си тръгне, откъдето поиска“, казаха още на брифинга.

Според полицията от записите все още няма видни нередни действия от страна на властите.

Източник: FrogNews

Сподели: