Начало FrogNews Дайнов: Единственият начин да падне Гешев е, падащият Борисов да го повлече и него
0

Дайнов: Единственият начин да падне Гешев е, падащият Борисов да го повлече и него

0

Демократичните механизми и структури, които в момента притискат Бойко Борисов, който все пак е минал през народен вот, не работят при Иван Гешев. Защото той не е минал през народен вот и не е част от демокрацията. И демократичните механизми много по-трудно ще го принудят да подаде оставка. Единственият начин да падне е, падащият Борисов да го повлече и него.

Защото са като скачени съдове. Въпросът е дали са толкова свързани, че като падне Борисов, ще повлече и Гешев, или той ще направи пирует, както направи Цацаров преди години, когато Борисов падна от власт. Цацаров се превъртя и застана срещу него. Да видим дали Гешев може да направи това. Това каза политологът Евгений Дайнов в интервю за в. Сега.

„Твърдя, че Борисов е бандит и има бандитски начин на мислене и в никакъв случай, ако приложим към него политически анализи, няма да имаме реалистични изводи. Така, следвайки моята логика, ще ви кажа защо Борисов не може да си позволи да подаде оставка. Защото от политическа гледна точка той трябваше да го направи много отдавна, докато не се беше сринал целият авторитет на ГЕРБ и популярност. Тоест трябваше да има избори в края на миналата година. Но ако мислеше като политик, а той го прави като бандит. Бандитът винаги е обещал на някого да свърши нещо“, каза още Дайнов.

„Очевидно Борисов прави грешката на всички управляващи в България, когато започнат протести срещу тях – да чакат протестиращите да се изморят или да им писне, да се обезверят, обезкуражат или пък да се изпокарат помежду си. След което да се изкара помирител, което Борисов го умее. Но не и този път. Социологическите данни показаха, че огромното мнозинство в страната подкрепя протеста, и то от всички слоеве от населението. Затова са толкова масови демонстрациите“, допълни политологът.

Източник: FrogNews

Сподели: