Начало FrogNews Туроператорите отново излизат на протест
0

Туроператорите отново излизат на протест

0

Заетите в туристическия бранш излизат на митинг пред Народното събрание. Това става, въпреки че в понеделник държавата им обеща 10 млн. лв. за възстановяване от кризата с коронавируса.

От 11 часа днес на митинг пред Народното събрание излизат туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение „Бъдеще за туризма“.

С това действие туроператорите искат да заявят своята стачна готовност, ако поетите ангажименти от премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова не бъдат спазени.

От Обединение „Бъдеще за туризма“ казват, че са благодарни за подадената ръка, но настояват за по-голяма помощ, както и за прозрачност при разпределянето на парите.

Освен финансово оздравяване на сектора и разработване на спешен кризисен план за подпомагане на туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение „Бъдеще за туризма“ поискаха нови програми в подкрепа на заетостта, специална схема за подпомагане на екскурзоводи, както и отпадане на 14-дневния карантинен период за завръщащите се от Турция туристи.

Източник: FrogNews

Сподели: