Начало FrogNews Старозагорският кмет влезе в преговори с протестиращите заради блокадата
0

Старозагорският кмет влезе в преговори с протестиращите заради блокадата

0

Четвърти ден продължава блокадата на пътя Стара Загора – Хасково. Днес в парламентьор се превърна кмета на Стара Загора – Живко Тодоров.

Тодоров е кмет на управляващата партия ГЕРБ. Той отиде на място на блокадата, за да преговаря с протестиращите. Така се превърна в първия човек, влязъл в директен диалог с протестиращите от началото на демонстрациите в страната.

Той направи уговорката, че разговаря с тях единствено в качеството си на градоначалник, защото е загрижен, че създадената ситуация създава множество затруднения на гражданите да се придвижват до работните си места.

Кметът предложи на организаторите на протеста да напишат заявление до общината за провеждане на искания от тях автомобилен поход до детелината на магистралата и поиска от тях да гарантират, че няма да се стига до блокада. След като официалното искане на протестиращите бъде заведено в канцеларията на общината, Тодоров обеща да разговаря с компетентните органи, пряко ангажирани с проблема – полиция, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и областния управител Гергана Микова.

Източник: FrogNews

Сподели: