Начало FrogNews Българка на Острова изминава всеки ден по 100 км за да подкрепи протестиращите у нас
0

Българка на Острова изминава всеки ден по 100 км за да подкрепи протестиращите у нас

0

“Ние сме със вас” скандират българите във Великобритания. Сънародниците ни на острова вече 24 дни излизат по улиците в подкрепа на антиправителствените протести у нас. Демонстрации има в Лондон, Оксфорд, Есекс и Бирмингам.

Една от протестиращите е Николинка, която в момента живее в Брайтън. Николинка е учител по история, френски и английски език. За да подкрепи протестите у нас всеки ден сънародничката ни изминавам повече от 100 км, за да стигне до британската столица Лондон.

„Тези хора са много борбени, много горещи сърца имат тези млади хора и те имат такъв оптимизъм да променят страната и аз вярвам, че точно тези млади хора ще помогнат да се промени България към добро. Те имат друго съзнание. Техният манталитет не е манталитетът може би характерен за хора на моята възраст. Тук са в демократична страна. Сравняват, виждат какво е в България. Не им харесва, искат да бъде така, както в Англия е момента – демократична страна, където народът не се плаши от управниците“, споделя Николинка пред bTV.

Източник: FrogNews

Сподели: