Начало FrogNews Тактиката на МВР е да тормозят до дупка протестиращите. Отнесоха го майките и децата им /видео/
0

Тактиката на МВР е да тормозят до дупка протестиращите. Отнесоха го майките и децата им /видео/

0

Тактиката на МВР е да се тормозят до дупка протестиращите с надежда да се откажат от блокадите научи Фрог от свои източници във вътрешното министерство. Цялата мисъл на ръководителите във ведомството е насочена към това да се действа силово, а не тактически. Това е една от причините за новосъздадените активни протестни точки и нови блокади.

Както се вижда властта разчита основно на действията на полицията. Не се обмислят варианти за преговори, защото няма как МВР да изпълни нито едно от исканията на хората за оставки.

Полицаите, които блокираха специализирания бус на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ не са предполагали, че жените, децата и протестиращите ще издържат цялата нощ и ще бъдат непреклонни в исканията си.

МВР пусна вчера кадри от блокадата на буса на майките пред Софийския университет с цел да настрои обществеността срещу тя. От други, направени от протестиращите и подкрепящи майките хора, се виждат ясно действията на униформените, които силово се нахвърлят към децата, които са застанали пред полицейския бус. Видеата, които може да видите по-долу са изключително  травмиращи, най-вече заради писъците, които се чуват от майките, които се опитват да бранят децата си от множеството униформени мъже. Кадрите може да видете в края на материала.

Разнопосочни са и позициите на служителите на реда. В редиците на МВР хората са разделни на две. Едни от тях искат протестите и блокадите да приключат, за да могат да си починат от смените по опазване на обществения ред. Други са абсолютно категорични, че искат да има оставки и най-вече такива в ръководството на МВР. Отдавна е известно, че  вътрешното напрежение в министерството е заради факта, че смени в ръководството се правят само, за да се чистят едни хора за сметка на други. Полицаите са ангажирани с вътрешни конфликти повече, отколкото с борба с престъпността и опазване на реда в страната.

Източник: FrogNews

Сподели: