Начало FrogNews СДВР: Не сме получили сигнал за насилие от полицаи спрямо деца пред СУ
0

СДВР: Не сме получили сигнал за насилие от полицаи спрямо деца пред СУ

0

В СДВР не е получен сигнал за упражнен натиск или насилие над деца при буса на майките на деца с увреждания от ”Системата ни убива”. Няма установени съществени нарушения освен блокирането на кръстовища.

Това обявиха от СДВР в отговор на журналистически въпрос на брифинг по повод охраната на обществения ред по време на продължаващите антиправителствени протести.  В социалните мрежи бяха разспространени клипове, на които се вижда как униформените правят опит насилствено да изблъскат две деца, които са застанали пред буса на полицията на кръстовището пред Софийския университет.  Вечерт на 1 август там бе спрян специализирания бус за транспорт на деца с увреждания на майкоте от „Системата ни убива“ и от тогава кръстовището е блокирано.

 Снощи от протестиращите е подадена информация за две, лица които са в неадвекватно състояние и са имали неадекватно поведение. Едно от лицата е било без документи за самоличност и е отведено в районно управление. Другото лице е отведено от протеста, обявиха още от СДВР.

Към момента са блокирани три кръстовище в столицата – Орлов мост, при Ректората и в района на площад Независимост.

Източник: FrogNews

Сподели: