Начало FrogNews Анна Заркова: Лицата зад тях! – това са тези, които ги вадят от ниското и ги слагат на върха на обрулената държава
0

Анна Заркова: Лицата зад тях! – това са тези, които ги вадят от ниското и ги слагат на върха на обрулената държава

0

Хилядите протестиращи са безсилни и маловажни, „защото зад тях няма лица“ – казва кметът на Враца, столицата на окаяната Северозападнала България. С тази фраза, струва ми се, той казва всичко за неудобните, които ни управляват.

Тези хора – за разлика от другите, които излизат по площадите със собствените си лица и искат законност и справедливост – обяснимо си мислят, че в безличието е силата. „Лицата зад тях“ обяснимо са им по-важни и от техните истински.

Лицата зад тях! – това са тези, които ги вадят от ниското и ги слагат на върха на обрулената държава; тези, които ги преобразяват от мисирки и калинки на кметове, министри и депутати; които им диктуват къде да се подпишат, какво да кажат, откъде да откраднат, за кого да заделят…и които ги чистят, като се омажат с едни съдебни тоги, вместо с парцали…

От техните си лица те ползват, изглежда, само устата – да лапа трохите и да приказва по телевизорите, докато тези „зад тях“ бъркат в джобовете на зрителите.

Анна Заркова, Фейсбук

Източник: FrogNews

Сподели: