Начало FrogNews Сачева се нахвърли върху майките от ”Системата ни убива”
0

Сачева се нахвърли върху майките от ”Системата ни убива”

0

За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и тежка злоупотреба на каузата за хората с увреждания. Видяхме опит на една активна провокация, един зловреден хепънинг, организиран от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде представен като защита правата на хората с увреждания’.

С тези думи  в сградата на Министерството на труда и социалната политика министър Деница Сачева  се нахвърли върху майките от „Системата ни убива“.

Въпреки деструктивния характер на поведението на госпожа Вера Иванова, тя е част от работните групи на Министерството на труда и социалната политика и като член като на тези работни групи тя получава информация и документи, справки. Има възможност да участва в активен диалог и разработването на политиките. Сами преценете дали трябва да продължавате да наричате това, което се случва навън, протест на майки на деца с увреждания. Това не е протест на майки на деца с увреждания. Това са политически провокации. Тежка злоупотреба с каузите и с това, от което имат нужда хората с увреждания, добави министърът.

Тя се впусна в хвалби: „Общо с пенсиите за 2020 г. българското общество с данъците си плаща и помага за подобряването на живота на хората с увреждания по отношение на разходи за пенсии, инвалидност, лична помощ, винетки, финансова подкрепа и други помощи, като общите разходи са за 2,926 млрд. лева. Само преди няколко дни одобрихме допълнителни разходи в размер на 122 млн. лева за личните асистенти, има и увеличение на стандарта за социални услуги с 21 на сто.

Разходите за пенсии са 2 млрд. лева, разходите за лична помощ /лични асистенти/ до момента са 83 741 000 лева, като месечната помощ за дете с трайно увреждане се получава от 26 012 деца, а изплатената сума е 83 963 000 лева, месечната финансова подкрепа по Закона за хората с увреждания достига до 660 544 души и струва 229 776 234 лева. Това е само за първото шестмесечие, допълни още социалният министър и посочи, че бяха приети и три нови закона, касаещи хората с увреждания – Законът за социалните услуги, Законът за личните асистенти и Законът за хората с увреждания“.

Източник: FrogNews

Сподели: