Начало FrogNews Ден 25! Протестите се превърнаха в игра на нерви. Палатковите лагери вече с един повече
0

Ден 25! Протестите се превърнаха в игра на нерви. Палатковите лагери вече с един повече

0

Протестите продължават с пълна сила вече 25-ти ден. Отношенията между протестиращи и власт вече премина в игра на нерви.

Палатковите лагери от днес са с един повече, след като снощи полицията блокира буса на майките от „Системата ни убива“. Протестиращи, в знак на възмущение решиха да вдигнат палатки и на кръстовището пред Софийския университет.

Блокадите на „Орлов мост“, в „триъгълника на властта“ и край Стара Загора остават. Хора продължават да се събират на традиционния вече протест, който се провежда всяка вечер в центъра на столицата. Протести ще има в още 22 чужди града. Хората са категорични, че няма да отстъпят от исканията си – оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Полицията днес опита да преговаря  с протестиращите пред СУ, но удариха на камък, след като се разбра, че хората искат оставката на полицейския шеф, дал команда са се „арестува“ буса.

Заради снощната блокада на буса на майките, днес МВР и социалната министърка Деница Сачева нападнаха жените. Те на свой ред обясниха, че всичко казано по техен адрес са били само лъжи. Междувременно съдът освободи Петър Кърджилов от ареста, като стана ясно, че той не е извършил престъпление. Пред Фрог той съобщи, че спрямо него е било упражнено полицейско насилие.

Днес също така се разбра, че бившият служебен премиер Ренета Инджова е била нападната от непознат мъж. Той я блъснал в събота сутринта пред блока й. Тя си е счупила ръката, а утре ще й бъде извършена операция в Пирогов.

Източник: FrogNews

Сподели: