Начало FrogNews Майка от ”Системата ни убива” направи на пух и прах МВР и Деница Сачева за лъжите им
0

Майка от ”Системата ни убива” направи на пух и прах МВР и Деница Сачева за лъжите им

0

Чудя се как социалният министър Деница Сачева и платените НПО-та имат очи да се хвалят с неща, които ние сме постигнали с нашите кървави сълзи. Още повече се чудя как полицията манипулира и не казва и думичка за насилието, което упражни върху нашите деца. Това каза пред Фрог нюз Вера Иванова, една от майките на „Системата ни убива“.

Ето какво още сподели тя: На брифинга на СДВР чухме такива лъжи, че все едно разказваха не за блокадата ни тази нощ, а за някое друго събитие. Първо няма как да ни изкарат потенциални провокатори за протестиращите от „Орлов мост“. Видя се, че хората там не само ни аплодираха, но и цяла нощ ни пазиха. Не споменаха и дума за проявеното към децата ни насилие, сякаш това е нещо нормално за тях.

След брифинга на СДВР срещу нас, бе организиран и брифинг на Деница Сачева. За нас тя е втори Валери Симеонов в пола. Как не се посвени да се хвали с неща, които са постигнати благодарение на нас, на годините протести и на кървавите ни сълзи. Как даде съвест на платените НПО-та да се хвалят също с нашия труд. Искам да кажа истината, а тя е, че именно те бяха против Закона за личната помощ, за който ние се преборихме. Именно те гласуваха „Не!“ на националния съвет и тогава майките плакаха дълго. Ние не можем години да се приберем от улицата, за да се преборим за малко достоен живот на децата ни. НПО-та бяха против нашия Закон, а сега се хвалят с него. Срам и позор е това!  

Източник: FrogNews

Сподели: