Начало FrogNews Нечувано! Цяла нощ полицията държи „под арест“ буса на майките, ченгета се нахвърлиха върху децата на една от тях
0

Нечувано! Цяла нощ полицията държи „под арест“ буса на майките, ченгета се нахвърлиха върху децата на една от тях

0

Бусът така остана блокиран цяла нощ Източник: Николай Марченко

Цяла нощ полицията държи „под арест“ буса на майките от „Системата ни убива“ на кръстовището на Софийския университет. Току-що 20 полицаи се нахвърлиха върху децата ми, каза пред Фрог нюз в 7,40 ч. една от блокираните жени-Вера Иванова.

До поредното напрежение се е стигнало, след като два полицейски буса са били докарани допълнително и са препречили пътя на майките. „Децата ми застанаха пред техните бусове, така както те пред нашия. Изведнъж върху тях се нахвърлиха 20 здравеняци. Това, което се случва е нечувано!“, обясни Вера.

През нощта хората останаха на място, за да подкрепят блокираните жени. Христо Иванов и Мая Манолова часове наред правиха опити да убедят  полицията да пусне буса на „Системата ни убива“, но тя отказа. Мотивът й е, че те може да са ПРОВОКАТОРИ, СПИРАЧКИТЕ ДА ИМ ОТКАЖАТ И ДА ПРЕГАЗЯТ ХОРА НА ОРЛОВ МОСТ.

Обясненията на полицейския началник на място предизвика смях сред хората. „Ето това стана, след като отидохме до къщата на премиера в Банкя“, допълни Вера Иванова, която има син със специални потребности и заради когото води битка за достоен живот от няколко години.

Заради напрежението, което реално бе създадено по решение на МВР, в момента полицейски бусове са блокирали цялото кръстовище пред СУ.

.

Източник: FrogNews

Сподели: