Начало FrogNews Боил Банов насъсква протестиращите едни срещу други. Нарича хората на палатките рекетьори
0

Боил Банов насъсква протестиращите едни срещу други. Нарича хората на палатките рекетьори

0

Министърът на културата Боил Банов нарече хората на палатките рекетьори. С изказването си, той се опита да вкара клин между ”рекетьорите” и мирно протестиращите, което на практика е друга опорна точка на властта, целяща да всее раздор в редиците на протеста.

„Коренно различен е въпросът с това някой или някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, а рекет. На рекет няма държава в света, която да се поддава, не защото е голям проблем дали правителството ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означава, че и следващото управление също може да се поддаде. Това означава, че всеки, който може да реши, че е несъгласен с политиката на държавата, може да излезе да блокира ключови кръстовища и магистрали и да свали едно управление. Така не бива“, заяви Банов по НТВ.

„Разделяйки екстремистите, които затварят на кръстовища от протестиращите, сред протестиращите има основателни искания. Проблемът е, че няма формулирани икономически и социални искания. Те са многопланови и всеки изказва някаква позиция. Изказванията на протестиращите по някой път едни други се бламират, едни други се сблъскват. Това е голям проблем“, допълни той.
 

 
 

Източник: FrogNews

Сподели: