Начало FrogNews Протестиращите непреклонни за оставките на Борисов и Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“
0

Протестиращите непреклонни за оставките на Борисов и Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“

0

Протестите продължават и днес в цялата страна с пълна сила. Хората настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Провокатор запали една от шатрите на „Орлов мост“ през нощта. За това съобщиха протестиращи. Те обявиха, че на моста се въвеждат правила-да не бъдат допускани хора, употребили алкохол.

Протестиращите обясниха през медиите, че много често към тях се приближават провокатори с обидни реплики, като някои от тях са в нетрезво състояние. Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов са категорични, че няма да си тръгнат, докато не се изпълнят исканията им.

Ситуацията в Стара Загора остава напрегната. Към мястото на блокадата, която е от снощи, се насочват хора. Много от тях носят вода и храна за протестиращите, които са поставени в полицейски капан. На място започнаха да се издигат палатки. Идеята е мястото да бъде превърнато във втори „Орлов мост“. От БОЕЦ апелираха: „ПОДКРЕПЕТЕ гражданите и бойците на блокадата на пътя край летището на Стара Загора! Полицията е блокирала протестиращите от двете посоки, така ги оставя без възможност за снабдяване с вода и храна! Какво иска мафията на Буда, Гешев и Пеевски? Да уморят протестиращите от жажда и глад?
Към хората от региона – подкрепете съгражданите си! Носете вода и храна и се включете с присъствие!“.

Протест има и във Варна. Над 30 коли се отправиха на автошествие. Колоната тръгна от Аспаруховия мост и премина по централните улици на града. Участниците искат с клаксоните си да информират  почиващите чужденци за проблемите в страната.  „Омръзна ни ужасяващата корупция. Искаме законност и справедливост. Искаме народът сам да решава какво ще се случва“. Нямаше проблеми с граждани, които да са възроптали от  задръстванията.  

Днес „Системата ни убива“ организира автошествие до родното място на премиера- Банкя. Фрог ще ви информира подробно за това и другите събития, свързани с протеста.

Източник: FrogNews

Сподели: