Начало FrogNews 17-годишен стои зад една от най-мащабните хакерски атаки в Туитър.
0

17-годишен стои зад една от най-мащабните хакерски атаки в Туитър.

0

17-годишен стои зад една от най-мащабните хакерски атаки в Туитър. Момчето е ръководило операция, при която чрез профилите на знаменитости, сред които Барак Обама, Кание Уест и Бил Гейтс, бяха откраднати стотици хиляди долари. Младият хакер е работил заедно с още двама – на 19 и 22 години.

е са задържани и са им повдигнати над 30 обвинения.

Греъм Айвън Кларк е на 17 години, но въпреки крехката си възраст, успя да присвои над 130 хиляди долара само за ден. И успя да хакне профилите на популярни личности, сред които Бил Гейтс, Барак Обама, Джо Байдън, Кание Уест, Ким Кардашиян, Илън Мъск, уточни БНТ.

Младежът е работил заедно с още двама – на 19 и 22 години. Един от тях – служител на Туитър, който му съдействал с хакването на профилите, а другият – компютърен специалист от Великобритания.

Андрю Уорън, прокурор: Кларк, който е мозъка на тази операция, живее тук – в Тампа, Флорида. Тези престъпления са станали под носа ни. Ще го съдим тук, където законът ни позволява да заведем дело, в което да го обвиним като пълнолетен. Защото на финансова измама в такъв мащаб и с такава зрелищност, не може да се гледа като на леко престъпление.

В средата на юли от Туитър признаха, че са обект на мащабна хакерска атака. От името на засегнатите звезди, политици и бизнесмени, бяха публикувани съобщения с обещание, че всеки, който си закупи биткойн от определено място, ще получи веднага удвоена сума.

Разбира се, това се оказа измама, която сред мащабно разследване с участието на ФБР и министерството на правосъдието, стигна до тримата млади извършители. Те ще отговарят пред съда по общо 30 обвинения, сред които измама, кражба, присвояване на пари в особено големи размери. Първото дело ще се гледа по-късно днес.

Източник: FrogNews

Сподели: