Начало FrogNews И образователният министър ”запя” песента, че без сегашното управление не можем
0

И образователният министър ”запя” песента, че без сегашното управление не можем

0

Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри можем да бъдем сменени, но той не може, без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент.

Това каза образователният министър Красимир Вълчев. Той повтори опорната точка, която неговите колеги припяват от една седмица, а именно, че без това управление не можем да изкараме зимата. Той уточни: Нито една от социално-икономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони. „Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как. Нашето намерение засега е да довършим този ангажимент, както сме заявили – на 4 крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната нагласа. Има много неща, които трябва да свършим преди началото на учебната година и началото ѝ“, каза още министърът. 

„Учебната година ще стартира присъствено, а всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда.  Ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн. Всяко училище ще има план, а ние ще имаме препоръки към училищата, така че да се спазват определени мерки и да се превключва към електронно обучение при нужда. Това ще отнема 3-4-5 дни”, заяви министър Вълчев.

Източник: FrogNews

Сподели: