Начало FrogNews АКФ пита новия шеф на МВР защо полиция е охранявала ресторант ”Осемте джуджета”
0

АКФ пита новия шеф на МВР защо полиция е охранявала ресторант ”Осемте джуджета”

0

Вчера от АКФ изпратихме сигнал до министър Терзийски относно полицейската охрана пред „Осемте джуджета“:

Моля да проверите на какво основание и с каква задача е било това охранително действие, както и дали има връзка с твърдяното в нашето видео “Осемте джуджета”, че братът на г-н Младен Маринов е свързан (като шофьор, охрана или по друг начин) с лицата, които ползват този ресторант, а именно г-н Петьо Петров, адвокат и бивш началник на Столична следствена служба, както и на съпругата му Любена. Ако е вярно това, моля да проверите дали не е налице злоупотреба с правомощия в частен интерес.
Смятаме, че въпросът е от сериозно обществено значение, тъй като в период на две години немалък публичен ресурс е бил отклонен към друга от основната му дейност, а именно борбата с престъпността и охраната на обществения ред.

На Вашето внимание изтъквам и факта, че тезата за охрана на съдебни сгради в района е трудно защитима, тъй като съдебните сгради се охраняват от главна дирекция “Охрана” към Министерство на правосъдието. Отделно, от ъгъла на тези две улици дори няма визуален контакт с въпросната сграда.

Моля да ни уведомите за резултатите от проверката и извършените действия, за което благодарим предварително. Надяваме се, че проверката ще бъде обективна, всестранна и пълна.

Вчера от АКФ изпратихме сигнал до министър Терзийски относно полицейската охрана пред „Осемте джуджета“: Моля да…

Публикувахте от Антикорупционен фонд в Сряда, 29 юли 2020 г.

Източник: FrogNews

Сподели: