Начало FrogNews Деница Сачева: Кабинетът няма намерение да подава оставка
0

Деница Сачева: Кабинетът няма намерение да подава оставка

0

Кабинетът няма намерение да подава оставка. Ние имаме много работа, която трябва да бъде свършена. Това каза социалният министър Деница Сачева по БТВ.

Тя размаха пръст на протестиращите, предупреждавайки ги, че могат бъдат употребени. Относно изборите, Сачева обясни, че няма как в момента да се отиде на избори, защото „избори могат да се направят само чрез машинно гласуване“. Допълни, че ако сега се отиде на избори, именно по тази причина те ще бъдат опорочени.

На въпрос дали през есента може площадите да са пълни с гладни хора, тя каза, че това ще се случи, ако има служебно правителство. „Тогава няма да има сигурност нито за бизнеса, нито за който й да е от нас“, заплаши тя.   

Относно репликите й през 2013 година срещу  ГЕРБ „Управлението на ГЕРБ е основан на страх и репресии“, тя каза: „Тези думи са казани по конкретен повод и по конкретен контекст за хора, които не са част от ГЕРБ. Няма да кажа за кого.  Това ни влачи в грешна посока. Обичам да говоря за политики, а не за хора. От 2009 година досега  ГЕРБ печели 11 пъти избори. За конкретната ситуация не се отричам от думите си. Винаги казвам неща, които мисля и винаги имам хармония между думи и дела. Нека да не генерализираме нещата. Вярвам на г-н Борисов. Безработицата е 8 процента“.

Източник: FrogNews

Сподели: