Начало FrogNews Ето промените на движението в столицата, наложили се заради отказа на Борисов и Гешев да подадат оставка
0

Ето промените на движението в столицата, наложили се заради отказа на Борисов и Гешев да подадат оставка

0

Столичната община обяви промените в маршрута на градския транспорт заради протестната блокада на Орлов мост.

Заради палатковият лагер затруднено е движението по няколко ключови булеварда в сърцето на София – бул. “Драган Цанков“, „Алея Яворов“, бул. “Ситняково“, „Шипченски проход“, „Ген. Данаил Николаев“, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“.

Има и затворени участъци – бул. „Цариградско шосе“ от „Алея Яворов“ до „Орлов мост“, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от ул. “Ген. Гурко“ до ул. “Шипка“, бул. “Цар Освободител“ от бул. “Княз Дондуков“ до ул. “Г. С. Раковски“.

Столичният градски транспорт се движи с променен маршрут.

Ето и промените:

Автобусни линии №№ 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 са отклонени, както следва:

– Автобусите от линии №№ 9 и 75 обръщат на Военна академия „Г. С. Раковски“.

– Автобусите от линии №№ 84, 184, 280, посока „Орлов мост“, обръщат преди „Орлов мост“ и обратно по маршрута си.

– Автобусите от линии №№ 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „Алея Яворов“ и по маршрута двупосочно.

– Автобусите от линия № 94 върти на ул. „Ген. Гурко“ и обратно по маршрута.

– Автобусите от линия № 213 в посока „Младост“ са отклонени по бул. „Мадрид“, бул. “Ситняково“ и по бул. “Цариградско шосе“ по маршрута си.

– Тролейбусите от линии №№ 4, 5, 8 и 11, посока Софийски университет „Св. Климент Охридски“, обръщат преди „Орлов мост“ и се движат по маршрута си.

– Тролейбусите от линии № 5 посока „Младост“ са отклонени до „Сточна гара“ и се движат обратно по маршрута си до надлез „Надежда“.

За транзитния трафик от Общината препоръчват да се използва Северната скоростна тангента.

На внушенията на властта, че блокадите пречат на гражданите, протестиращите отговориха, че ако Борисов и Гешев подадат оставка, такъв проблем няма да съществува. Не само с няколко кръстовища, но и живота в цялата страна ще се нормализира.

Източник: FrogNews

Сподели: