Начало FrogNews В последния ден преди ваканцията – депутатите одобриха едва трима кандидати за КЕВР
0

В последния ден преди ваканцията – депутатите одобриха едва трима кандидати за КЕВР

0

Активна работа от депутатите в последния ден преди лятната им ваканция. Одобрени и ратифицирани бяха няколко юридически акта, като народните представители избраха и част от новия състав на КЕВР.

Енергийният регулатор вече има трима нови членове, като съставът остава непълен. Избрани бяха Владко Владимиров, Димитър Кочков и Георги Добрев, които положиха клетва в НС. е са квотата на ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти. Те бяха избрани без изказвания и без дебати.

Съставът на КЕВР обаче е попълнен едва на 50%. За постове в регулатора бяха предложени шестима души, но от тях избрани – само трима. КЕВР все още няма избран и нов председател, като длъжността се изпълнява временно от досегашния Иван Иванов.

Гласуването на кандидатурите трябваше да бъде факт преди седмица, но по искане на председателя на енергийната комисия в парламента Валентин Николов, то беше отложено.

А иначе – Владко Димитров е специалист в областта на енергетиката. Секторът има нужда от още един член, но останалите кандидати не успяха да съберат нужната подкрепа.

В сектор ВиК имаше едно единствено предложеие – това на Димитър Кочков, който бе одобрен.

В отдел Икономика избран бе Георги Добрев. За водоснабдяване в КЕВР бе номиниран Любомир Денчев, но и той не събра подкрепа.

Източник: FrogNews

Сподели: