Начало FrogNews СДВР: Които искат да разкажат за инцдента на Орлов мост да заповяда в I РПУ
0

СДВР: Които искат да разкажат за инцдента на Орлов мост да заповяда в I РПУ

0

Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане. Гражданите, които искат да дадат своите показания и да разкажат за случилото се да заповядат в районното управление. Петър Кърджилов и възрастната жена ще останат там до изясняване на случая.

Това заяви на брифинг на СДВР Тони Тодоров зам.-директор на „Охранителна полиция“ по повод ареста на Петър Кърджилов след възникнало напрежение на блокираното кръстовище на „Орлов мост“.

„Преди час се случи инцидент. От няколко дни предупреждаваме за това. На Орлов мост възрастна жена е спряла пред протестиращите и е решила да изкаже своето мнение пред протестиращите. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката си. Жената му посяга с бастун. Сега ще направим анализ. Ще повишим нивото на тона. Жената се е явила да изрази своето мнение, всички видяхме поведението на протестиращите. Всеки ще носи своята отговорност. Ще изясним ситуацията. Двамата се намират в Първо районно. До изясняване на случая двамата ще останат там“, каза Тодоров.

Имаме огромен брой сигнали на граждани, които се чувстват много засегнати от създалата се ситуации. Сред тях има инвалиди, допълни още зам.-директорът на „Охранителна полиция“.

Източник: FrogNews

Сподели: