Начало FrogNews Блокадата на Орлов мост остава
0

Блокадата на Орлов мост остава

0

За втора поредна нощ протестиращите са на импровизиран палатков лагер на Орлов мост. Тази сутрин при тях дойдоха представители на Столична община, които разговарят с опит да бъде пуснато движението на градския транспорт.

Протестиращите обаче са категорични, че няма възможност да бъде пуснато движението на градския транспорт. Те искат оставките на премиера Бойко Борисов, на цялото правителство, на главния прокурор Иван Гешев и на шефа на БНТ Емил Кошлуков. Служителите на общината бяха категорични, че няма конфликт или напрежение при воденето на разговорите. Те поискаха да бъде допуснато движението поне на градския транспорт. Лагеруващите на крастовището бяха категорични, че това ще стане едва след като бъдат подадени оставките.

Гражданите от палатковия лагер са снабдени с вода и храна, а до късно снощи на кръстовището имаше музика, танци и барбекю. Въпреки блокадата, в късната част на вечерта протестиращите пропуснаха няколко автобуса от линиите на градския транспорт.

Протестиращите не отстъпват от исканията си и заявиха, че ще останат на Орлов мост докато правителството и главния прокурор не подадат оставка.

Г-н Борисов, подавате си оставката. Гешев си подава оставката и Кошлуков също и се облекчава изцяло градския транспорт, а и държавата ще се облекчи. В момента София е много чист град. Няма фини прахови частици.

Източник: FrogNews

Сподели: