Начало FrogNews Двама от новите министри ще участват в парламентарния контрол
0

Двама от новите министри ще участват в парламентарния контрол

0

Двама от новоизбраните министри – на здравеопазването и на МВР – ще участват в петъчния парламентарен контрол. Това стана ясно от програмата на Народното събрание.

Депутатите питат новия здравен министър д-р Костадин Ангелков относно политиката на правителството за намаляване на задълженията на държавните и общинските болници.

Той ще отговаря на въпрос и за наличие на заболели и/или заразоносители с Covid-19 от Център за спешна медицинска помощ гр. Русе към 08.07.2020 г. и мерки, предприемани от Министерството на здравеопазването и РЗИ – гр. Русе за своевременно изследване на персонала.

Вътрешният министър Христо Терзийски ще изнесе данни относно критерии и брой служители на Министерство на вътрешните работи, които имат право да ползват туристически ваучер за почивка на море в България.

Участие в петъчния парламентарен контрол трябва да вземе и социалният министър Деница Сачева. Към нея има въпрос относно проблема на хиляди хора (около 5 хиляди) с увреждания, които няма да получат пенсиите си в нормален (пълен) размер за месец юли.

Красимир Вълчев, Петя Аврамова и Емил Димитров също ще докладват на депутатите за актуални проблеми в своите сектори.

Вицепремиерът Томислав Дончев няма да присъства на контрола. Заради отпуск ще отсъства и спортният министър Красен Кралев.

Източник: FrogNews

Сподели: