Начало FrogNews Градският транспорт остава с променено разписание, използвайте метрото
0

Градският транспорт остава с променено разписание, използвайте метрото

0

Градският транспорт в София е с променено разписание за втори пореден ден. Няма промяна във въведените промени вчера. Движението остава блокирано на ключовото кръстовище на Орлов мост, както и по бул. „Цар Освободител“.

Към 7 ч ситуацията е спокойна, но се очаква и през днешния ден да има засилен трафик по съседните улици и булеварди. Препоръките към гражданите са да използват метрото, което към този момент не е засегнато от протестите.

Тъй като днес е петък, изходите на София са подготвени със специални програми на светофарите, така че да се облекчи трафикът.

Заради протестните действия и блокираните две възлови кръстовища в центъра на София – Орлов мост и ”Цар Освободител” в района на Президенството, от Центъра за градска мобилност съобщиха, че са променени маршрутите на линии на градския транспорт : 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604, както и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11. Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.
Ето и промените:

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока „Младост“ е отклонен по бул. „Мадрид“ , бул. „Ситняково“ и по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ „Кл. Охридски“ въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока „Младост“ е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез „Надежда“

Източник: FrogNews

Сподели: