Начало FrogNews Антоанета Христова: Непротестиращите не са защитени. Полицията защитава протеста
0

Антоанета Христова: Непротестиращите не са защитени. Полицията защитава протеста

0

Законът е казал, че трябва да има разрешение за протест, за да се знае, че това място ще бъде окупирано. В момента законът и полицията са толерантни, добронамерени и защитават протеста. За мен тези, които не са на улицата не са защитени.

Това заяви Нова телевизия политологът доц. д-р Антоанета Христовапо, която заедно със социологът Кольо Кольов коментираха протестите у нас.

„Има шанс граждани да се настроят срещу граждани. Има хора, които не подкрепят протеста. Подобни мероприятия създават  напрежение. Въпросът е да се намери баланса. Управляващите се надяват, че хората ще отидат на море или жегата ще ги накара да спрат да протестират. Те чакат да отмине вълната на недоволство. Струва ми се безумно. Между двете страни няма диалог”, коментира Кольо Колев.

Той коментира и публикуваните в публичното пространство снимки от спалнята на Борисов. Според Колев кадрите са направени от хора, които са част от обкръжението на премиера. 

„Когато има конфликт винаги има пик – излизането на улицата е пикът. Той се разрешава с превенция, но когато не е направена, то трябва да има диалог“, каза още тя.  По думите ѝ част от организаторите знаят какво не искат. Трябва да се изчака и да се види кой предлага алтернативата, смята доц. Христова.

Попитана за излизането на записи на премиера, тя заяви, че трябва да се знае истината кой е правил записите и каква е степента на манипулиране, за да може да се вземе информирано решение.

Източник: FrogNews

Сподели: