Начало FrogNews Христо Иванов: Пеевски и Доган са част от необявената коалиция, която управлява България
0

Христо Иванов: Пеевски и Доган са част от необявената коалиция, която управлява България

0

Хората видяха в акцията в парк “Росенец” най-плътното олицетворение на мръсната тайна на българската политика. Делян Пеевски и Ахмед Доган са част от необявената коалиция, която управлява България.

Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той отговори и на думите на президента Росен Плевнелиев, който вчера коментира в ефира на bTV, че главният прокурор Иван Гешев е бил избран по правилата на Христо Иванов, както и че акцията в „Росенец“ е съгласувана н НСО.

Иванов бе категоричен, че няма правила, които да променят факта, че българските политици и депутатът Пеевски са напълнили Висшият съдебен съвет с “калинки”, които са били изпратени, за да изберат Гешев.

“Реформата, която исках да направя, трябваше да доведе до политическа отговорност за действията на ВСС. Най-големият проблем е концентриран в прокуратурата, от която зависи законността в страната. Когато бях министър влязох във всекидневен конфликт с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Настоявах за контрол и модернизация на държавното обвинение. Бях сам. Плевнелиев не ми даде картбланш и не ме подкрепи”, изтъкна той.

Според него когато властта изпадне в разрив с реалността, изпраща свои представители да говорят, което изкарва хората на улицата и налива “масло в огъня”.

“Когато имаме власт, която престане да реагира адекватно и се появи премиерът, който обещава промяна със смяната на 4 неадекватни министъра с 4 още по-неадекватни, какво да очакваме? Това е причината и Орлов мост да е блокиран днес”, продължи Иванов.

По думите му преди 1 година Росен Плевнелиев му се обажда и го “кандърдисва” да направят обща кандидатура с ГЕРБ за кмет на София: “Казах му – Борисов е заложил България, ГЕРБ, управлението си в сарая на Доган, ще назначи Гешев и ще той ще превърне страната в безправно състояние”.

Той обясни, че е координирал с НСО акцията си при първото събитие в парк “Росенец”, но не и при второто, когато край Бургас имаше и жандармерия.

“Поне кметът на Бургас имаше достойнството да нарече действията на жандармерията грешка. Видя се, че Борисов не може да си контролира хората на място. И сега сложи човекът, който беше на място там и ръководеше акцията. Това е най-голямото доказателство, че става въпрос за една смяна на пластелинено човече на Пеевски с друго”, коментира Иванов.

Източник: FrogNews

Сподели: