Начало FrogNews Инж. Димитър Куманов: Фирмите свързани с властта, остават недосегаеми
0

Инж. Димитър Куманов: Фирмите свързани с властта, остават недосегаеми

0

Инж. Димитър Куманов

Фирми, които имат връзки с властта, остават недосегаеми, а конкретният извършител на замърсяването в Хасковско ще остане неизвестен. Това се дължи на факта, че някой от това предприятие има достатъчно връзки с властта.

Това заяви пред БНР инж. Димитър Куманов от сдружение „Балканка“.

„За последния случай със замърсяването на река Марица разбираме, но има хиляди случаи за изхвърляне на отрови в реките, за които нищо не знаем. Това е върхът на айсберга и е символ за начина на управление на държавата“, допълни той.

Инж. Куманов подчерта, че ако Министерството на околната среда и водите си е изпълнявало задълженията законно, до такава ситуация не би се стигнало.

„МОСВ трябва да осъществява и превантивна дейност. Законодателството ни е много хубаво, отговаря на европейските директиви, но никой не го спазва. Глобите у нас са смешни и е по-евтино да се изхвърлят боклуците в реката“, допълни инж. Куманов.

Инж. Куманов изрази възмущение от поведението на министъра на околната среда и водите, който отказал информация за инцидента в реката.

„А шефът на РИОСВ – Хасково се изпусна и каза, че кравите били на неподходящото време и неподходящото място там. Явно всички ние сме в неподходящото време и на неподходящото място с управляващите. Затова хората са на улицата“.

Инж. Куманов все пак отбеляза, че има предприятия с добри пречиствателни инсталации, но масово не ги използват, „защото всичко струва пари, а те пестят тези пари, защото им е по-лесно да отровят реката“. 

Източник: FrogNews

Сподели: