Начало FrogNews Емил Димитров за протестите: Позволяваме 20 души да блокират 100 000
0

Емил Димитров за протестите: Позволяваме 20 души да блокират 100 000

0

Позволяваме на 20 души да блокират 100 000 софиянци. Хората не могат да отидат на работа и да заведат децата си на детска градина.

Така екоминистърът Емил Димитров коментира протестите в София. 

„Нали имаме избори, нормален ред, по който правителството се избира. Последните избори са дали това разпределение. Има хора, на които не им харесва управлението и искат предсрочен вот. Ами, ако и след това не им хареса? Докога ще бъдем без управление? Това не трябва да се случва“, категоричен е министърът на околната среда и водите. 

„Смятам, че кметът на София, когато дава разрешение за митинг, трябва да обяви ясно, че след изтичането на определеното време, останалите жители трябва да могат спокойно да отидат на работа. Градът не може да спре”, категоричен е Димитров. По думите му правителството ще изкара мандата си докрай. 

Той коментира и критично ниските нива на част от язовирите у нас. „Няма да допусна водна криза като тази в Перник. Като министър мое задължение е да осигуря водата за питейно-битови нужди. Всички язовири, от които се точи по какъвто и да е повод, имат критичен минимум. Язовир „Ястребино“ съвсем скоро ще стигне до нивото, от което ще пазим водата само и единствено за гражданите. Същото важи за „Камчия“ – имаме вода за пиене за 2 години, ако я пестим. А в „Тича“ имаме за година и половина“, поясни екоминистърът. 

„От началото на годината обяснявам на земеделците, че трябва да намерят алтернативни източници за напояване. Гражданите на България ще имат вода, но ако не падне дъжд, ще има проблем със земеделците. Съчувствам им, но трябва дъжд и сняг”, поясни той.

Източник: FrogNews

Сподели: