Начало FrogNews Манол Глишев: Тролското клише, че сме били дразнели народа на София, директно е лъжа
0

Манол Глишев: Тролското клише, че сме били дразнели народа на София, директно е лъжа

0

В момента е 21:50, на Орлов мост блокадата се е превърнала в истинско градче от палатки. Има много хора, има истински улички, огромно движение на велосипедисти и пешеходци. ”Цариградско шосе” е невероятна, красива пешеходна зона.

Между другото – тролското клише, че сме били дразнели народа на София, директно е лъжа. Днес много хора са се присъединили, абсолютно неорганизирано са донесли вода, лед, храна и насърчение. Браво на всички.

Полицията много сгреши, като не ни измете снощи. Можем само да се радваме на нейната глупост. И днес няма да ни изгонят.

Но има и нещо важно, което държа да вземете присърце, а не да се ослушвате – протестът срещу наглата корупция на Борисов и Гешев е въпрос на самосъзнание у всеки честен българин. Не на организация, а на самоорганизация. Това е наша работа, моя работа, твоя работа, ваша работа, обща работа. И направо ви казвам: всеки човек е длъжен да дойде. Неидването е срамно. Идването и оставането за през нощта е проява на отговорност.

Освен всичко друго, през нощта не бива да остават пияни, луди и глупави хора. Трябва да останат и да преобладават свестните, нормалните, умните физиономии. Действайте, скъпи съграждани. Мостът е тук и ви чака.

За хората от другите блокади на кръстовища – моля ви, когато приключи престоят ви там, където сте, не се разотивайте, а идвайте на Орлов мост! Духът и присъствието ви са необходими!

Facebook, Манол Глишев

В момента е 21:50, на Орлов мост блокадата се е превърнала в истинско градче от палатки. Има много хора, има истински…

Posted by Manol Glishev on Thursday, July 30, 2020

Източник: FrogNews

Сподели: