Начало FrogNews Павел Колев: До няколко седмици ФК ”Левски” може да обяви несъстоятелност
0

Павел Колев: До няколко седмици ФК ”Левски” може да обяви несъстоятелност

0

Неясно остава бъдещето на ФК ”Левски”. Възможно е идните седмици клубът да обяви несъстоятелност, предупреди изпълнителният директор на сините Павел Колев.

Столичният гранд Левски трябва да намери 2 200 000 лева до утре, в противен случай клубът най-вероятно ще бъде изваден от европейските клубни турнири за сезон 2021/2022, обясни Колев.

„Ако нещата продължат както в момента, не подпишем нови рекламни договори и феновете не се мобилизират както от февруари до май, предполагам, че следващите две-три седмици ще ми се наложи да обявя несъстоятелност“, посочи Колев.

В момента клубът се нуждае от 2 милиона и 200 хиляди, за да се покрият задълженията към персонала.

Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения – към играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира”, каза Колев.

„Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане. Разговорите са за сделки, които могат да станат през август“, завърши Колев.

Мъгла обви бъдещето на футболния клуб заради скандала с вече бившия хазартен бос Васил Божков. Сините изпаднаха във финансови затруднения, след като бяха наложени запори на бизнесите на Божков, който в момента се намира в Дубай.

Припомняме още, че се разигра и сага с прехвърлянето на акциите, като само по себе си това се превърна в скандал. Това се случи, след като Божков джироса акциите на премиера Борисов. В крайна сметка, след развитието на сагата, активите на сините попаднаха в ръцете на Наско Сираков.

Източник: FrogNews

Сподели: