Начало FrogNews Ваксинирането срещу коронавирус няма да e задължително
0

Ваксинирането срещу коронавирус няма да e задължително

0

Ваксинирането срещу коронавирус няма да бъде задължително, няма да влиза в никакви календари. Ние ще дадем възможност на всеки човек, който попада в рисковите групи, и тези извън рисковите групи, при заявено желание, да може да се постави тази ваксина, когато тя е открита и преминала всички тестове за безопасност.

това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.  По предварителни данни се очаква към средата на август фармацевтични фирми вече да са произвели такава ваксина, смята здравният министър, според кого рисковите групи в България са с обща численост около 2 милиона души.

Цената на ваксината ще стане ясна едва тогава, когато тя е готова. При всичко положения обаче тя ще бъде по-ниска при поръчката на всички държави от ЕС, отколкото при всяка една поотделно.

Междувременно задължителните PCR тестове за украински туристи у нас са отменени от днес, а два хотела на Черноморието ще бъдат обособени за карантинирани туристи. Това съобщи новият министър на туризма Марияна Николова. До решенията се стигна след срещата ѝ с туристическия бранш в Слънчев бряг.

Източник: FrogNews

Сподели: