Начало FrogNews Томислав Дончев отказа да си спомни дали Борисов е използвал ”такива епитети”
0

Томислав Дончев отказа да си спомни дали Борисов е използвал ”такива епитети”

0

Може би за нас ще е по-добре веднага да отидем на избори. Но сме най-отговорната партия. Държим да изпълним задълженията си, особено в период на криза, която вероятно ще се задълбочава. Това е тежка раница, не всеки може да я носи на гърба си.

За пореден път бе повторена опорката на управляващите – отговорни сме, идва криза. Оставките са най-лесното. Чуваме хората.

Този път думите идват от вицепремиера Томислав Дончев в ефира на БНТ.

Дончев коментира и последните скандални записи с премиерския глас. В него се споменава лице, към което Борисов се обръща с “Томиславе”. Смята се, че това е именно Дончев. В записа Борисов използва нецензурен език, но този път по адрес на държавния глава Румен Радев. Повод за изказванията му е темата за данъците върху автомобилите, която бе актуална преди две години.

“Преди около две години по бюджетната процедура много пъти сме говорили и сме спорили какви трябва да бъдат данъците за автомобилите”, призна Дончев. Но отказа да си спомни дали Борисов е използвал “такива епитети”.

“Аз не си спомням такива цветисти епитети от премиера. Този разговор е бил преди 2 години и аз не си спомням за него, но не мога да бъда категоричен. По-големият проблем е, че премиерът се записва. Според мен не сме чули само сънищата на министър-председателя. Това е недопустимо. Според мен тези записи се правят от политически опоненти на Борисов“, разкри Дончев и отсече – не знае друг политик да е бил обект на такъв системен подход.

А иначе – по повод протестите Дончев отсече – позицията на правителството е категорична: Няма нужда от оставки.

“Аз се опитвам да чуя всеки глас и вопъл на протестиращите, но отсреща няма никаква реакция. В такава ситуация се работи трудно”, посочи Дончев като допълни – министерските оставки са показали, че ГЕРБ не е в зависимост от никого.

“Оставките на министрите показаха, че ГЕРБ не е зависим от никой. Трудно може да си представим кабинет без министър-председател Бойко Борисов, който е председател на най-голямата парламентарна партия. Това няма как да се случи. За нас може би ще е най-добре веднага да отидем на избори, но ние сме отговорна партия и държим да изпълним своите задължения, особено сега в период на криза, която най-вероятно ще се и задълбочава. Това е тежка раница и не всеки може да я носи на гърба си. Правим каквото трябва“, обяви вицепремиерът.

Източник: FrogNews

Сподели: